BEST OF MAISON FRANÇAISE 2015

EDİTO:

Son yıllarda moda ve dekorasyonda trendsizleşmeye doğru yaklaşıyoruz. Tüketici ihtiyaçlarının belirlediği bazı makro eğilimler olsa da, yaşama alanlarımıza yansıyan tarz ve kombinasyonlar oldukça çeşitli. 2014’e baktığımızda gördüğümüz en belirgin ortak yön, natürelleşme ve kuralsızlaşma. Eko-bilinç, global kültürleri karıştıran mekânlar ve sahibiyle duygusal bağ kuran tasarımlar ön planda. Geçtiğimiz bir yıl boyunca yükselen temalar, renkler ve formlar arasından dekorasyon adına en ilham verici olanları her ay sayfalarında buluşturan derginiz Maison Française, bu özel sayıyla evin her odası için yaptığı özel bir seçkiyi bir araya topluyor. Best of Maison Française’de hem geçen yılın geniş bir özetini, hem de trend avcılarının 2015 yılı için belirledikleri ev şifrelerini bulacaksınız. Alışveriş kararlarınızı verirken işinize yaramasını diliyorum.

Melda Narmanlı Çimen

Yayın Direktörü

İÇİNDEKİLER:

2015’E İLK BAKIŞ

30 Yeni kökler, yeni renkler ve eğilimlerle 2015’in dekorasyon formülleri trend avcıları tarafından belirlendi.

YILIN RENGİ: MARSALA

33 Pantone, bu yıl adını Sicilya’nın ünlü şarabı Marsala’dan alan bordomsu kırmızı tonunu 2015’in rengi olarak belirledi.

TREND YORUMLARI

37 Türkiye’nin önde gelen markalarının yaratıcıları ve sektörün duayen isimleri, 2015 yılının anahtar kelimelerini yorumladı.

KAHİNLERDEN DEŞİFRELER

45 Bu sene dekorasyona dair trendler, lüksün, yaratıcılığın, çeşitliliğin, renklerin ve çevreye duyarlı prensiplerin hakimiyetinde.

STİLLER

52 Değişen trendleri takip etmek çok zor. Modanın ötesine geçip kendi kişisel çizginizi yaratırken stil formüllerinden yardım alın.

SALONLAR

70 Bir stil habercisi, yaşam tarzı belirleyicisi, konfor merkezi, ruh hali dengeliyicisi, huzur mabedi: salonlar.

YEMEK ODALARI

98 Ekolojik yaşamın gerekliliği organik beslenme tarzı, yemek odalarına da sıçradı.

ÇALIŞMA KÖŞELERİ VE KİTAPLIKLAR

114 Evin bir parçası olan çalışma köşeleri de stil sahibi, yaratıcı detaylarla çözülerek, keyifli mekânlar haline geliyor.

AYDINLATMA ÇÖZÜMLERİ

130 Yılın favori aydınlatmaları kullanım kolaylığı, tasarruf ve fonksiyonellik sunuyor.

YATAK ODALARI

140 Günün yorgunluğunu geride bırakmak, bir sonraki güne enerji dolu uyanmak ve stresten arınmak için yatak odalarınıza ilham verecek fikirler.

ÇOCUK ODALARI

152 Çizmek, boyamak, karalamak onları işi; malzemeleri ise oyun hamurları, boya kalemleri, fırçalar, kağıtlar…

BANYOLAR

160 Vücudunuza ve ruhunuza önem veriyorsanız, işe banyonuzdan başlayın. Teması, aurası ve atmosferiyle yeni bir banyo yaratın!

MUTFAKLAR

172 Kişiye özel beğenilerle daha da zenginleşen mutfaklar, yemek ritüellerinin yaşandığı, sosyalleşilen bir mekân haline dönüşüyor.

BAHÇE VE TERASLAR

182 Doğaya yakın yaşamın evlerdeki izdüşümü olan balkon, bahçe ve teraslar artık bir salon kadar ilgiyi hak ediyor.

Back to site top