Maison Française Çiçek Atölyesi 2013

Ünlü Amerikalı florist Lewis Miller, Ankara cemiyet hayatının ünlü isimleriyle ParkOran’da Mesa ve Aktürk sponsorluğunda gerçekleştirilen Maison Française Çiçek Atölyesi’nde buluştu.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen geleneksel Maison Française Çiçek Atölyesi’nin konuk eğitmenleri; New York’ta dünyaca tanınmış çiçek tasarımcılarının eğitim verdiği Flower School New York’un kurucusu Eileen Johnson ile bu okulda eğitim veren ünlü florist Lewis Miller oldu. MESA ve Aktürk sponsorluğunda 15 Mayıs’ta Türkiye’nin kalbi Ankara’da, başkentin seçkin semti Oran’da, ODTÜ Ormanı ve Eymir Gölü’nün hemen yanı başında yer alan ParkOran Konutları’nın bahçesinde gerçekleştirilen atölye çalışması; yarattığı romantik, sofistike ve Rönesans tablolarını andıran düğün atmosferleriyle ünlü, dünyanın en önemli floristleri arasında yer alan Lewis Miller’i başkentin seçkin isimleri ile buluşturdu.

Önce pembe, sonra turuncu düşler
İki aşamada gerçekleştirilen atölye çalışmasının ilk bölümünde Eileen Johnson’un yürütücülüğünde temel teorik bilgiler veren Miller’ın gerçekleştirdiği sunumlar ve örnek tasarımlar eşliğinde, katılımcılar pembe tonlarındaki ilk aranjmanlarını yaptılar. Öğleden sonraki ikinci bölümde ise Miller, turuncu odaklı ikinci aranjman için yaptığı anlatımlarını, gerçekleştirdiği demolarla destekledi. Flaman resim sanatından Kaliforniya’nın kır yaşamına uzanan bir stil yelpazesinde doğal, tazelik düşkünü ve zengin demolarla sunumlarını renklendiren Miller, etkinlik için özel olarak Hollanda’dan getirilen 45 çeşit çiçeğe ek olarak, ParkOran’ın zengin florası içinde bulunan leylak, eflatun lilyum, ortanca gibi çiçekleri kendi elleriyle toplayarak öğrencilerine çevreden toplayacakları çiçekleri nasıl değerlendirebilecekleri konusunda bilgiler verdi.

Türk geleneği ve karanfiller
Özellikle Türk kültürünün önemli bir parçası olan ve ülkemizde her yerde bulunabilen bir çiçek olması sebebiyle karanfiller üzerine yoğunlaşan; pembe ve kırmızı tonlarındaki karanfilleri turkuaz bir küp içinde aranje eden Miller, karanfilin ucuz olmasına rağmen yerinde ve doğru kullanıldığında lüks atmosferlerin vazgeçilmez çiçeği olduğunu sözlerine ekledi. Etkinlik bitiminde Maison Française Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen, konuklara Anatoli marka kahve fincanı takımı ile Chakra’dan hamam takımı hediye etti.

Back to site top