İngiliz saraylarının çiçek tasarımcısı Judith Blacklock bu kez Ankara’daydı.
Maison Française dergisinin davetlisi olarak geldiği Türkiye’de bir dizi atölye çalışmasına imza atan Judith Blacklock, bu kez MESA ve Aktürk sponsorluğunda Ankara ParkOran Konutları’nda seçkin bir davetli topluluğuyla buluştu.
Dünyaca ünlü florist Judith Blacklock’un, Maison Française Çiçek Atölyesi programı kapsamında geldiği Türkiye’deki ikinci durağı Ankara oldu. İngiliz Kraliyet Ailesi ve ünlülerin çiçek tasarımcısı, Kensington Sarayı’nın daimi floristi Judith Blacklock, Maison Française dergisinin davetlisi olarak geldiği Türkiye’de MESA ve Aktürk sponsorluğunda gerçekleştirilen atölye çalışması ile Başkentli seçkin bir davetli topluluğuna eğitim verdi. Çiçek Atölyesi programı kapsamında 4 Mayıs Çarşamba günü ParkOran Konutları’nda düzenlenen eğitim, İstanbul’daki benzer gibi iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Çiçek tasarımına getirdiği yaratıcı çözümlerle ve en zor aranjmanları bile öğrencilerine kolaylıkla öğretebilmesiyle tanınan Judith Blacklock davetlilere; ilk önce efsane aktris Marilyn Monroe’nun en sevdiği çiçek olarak bilinen beyaz Norma Jean gülleri ve Türkiye’de ilk kez Judith Blacklock tarafından bu etkinliklerde tanıtılan, “İngiliz Gülü” olarak da bilinen ve kendine has kokusuyla ünlü David Austin güllerinin karışımından oluşan bir masa üzeri çiçek düzenlemesi yapmanın inceliklerini gösterdi. Daha sonra renkli çiçeklerle el buketi düzenlemesi eğitimi verdi. Aralarda ise eğlenceli, yaratıcı, ilham verici demo uygulamalar gerçekleştirdi. Atölye çalışmalarında kullanılan çiçekler, Hollanda’dan uçakla özel olarak getirildi. İlk üreticisi olan botanikçinin adını taşıyan David Austin gülleri de, bu kapsamda ilk kez Türkiye’ye getirilmiş oldu. Ankara’da güneşli bir günde, ParkOran Konutları’nın doğayla özdeşleşen atmosferinde keyifli dakikalar geçiren davetliler, evlerine unutulmayacak anılarla dönmenin mutluluğunu yaşadı.
Juith Blacklock, Çiçek Atölyesi programı kapsamında MESA sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye’deki ilk durağında, 2 Mayıs’ta İstanbul’da yine MESA’ya ait tarihi Cemil Molla Köşkü’nde atölye çalışması düzenlemişti.