Maison Française Çiçek Atölyesi İstanbul 2012

Çiçek tasarımına getirdiği yaratıcı çözümlerle tanınan ve dünyaca ünlü Judith Blacklock Flower School’un kurucusu Judith Blacklock, Çiçek Atölyesi programı kapsamında Türkiye’ye geldi. İngiliz Kraliyet Ailesi ve ünlülerin çiçek tasarımcısı, Kensington Sarayı’nın daimi çiçekçisi Judith Blacklock’ın Maison Farnçaise dergisinin davetlisi olarak geldiği Türkiye’deki ilk durağı, İstanbul oldu.

MESA sponsorluğunda 2 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen atölye çalışmalarında Kraliyet çiçekçisi Blacklock, seçkin bir davetli topluluğu ile buluştu. MESA’ya ait Çengelköy’deki tarihi Cemil Molla Köşkü’nde düzenlenen Çiçek Atölyesi programı kapsamında eğitim, iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. İlk aşamada davetlilere; masa üzeri çiçek düzenlemesi ile el buketi çiçek düzenlemesi eğitimi veren Juith Blacklock, ikinci aşamada ise eğlenceli, yaratıcı ve ilham verici demo uygulamalar gösterdi. Aynı zamanda MESA’ın İstanbul merkez ofisi konumundaki Cemil Molla Köşkü’nün bahçesinin eşsiz atmosferinde gerçekleştirilen etkinliğe iş, sanat ve moda dünyasının tanınmış simaları katıldı. Gün boyu süren etkinlikte davetliler rengarenk çiçeklerle farklı aranjmalar yapmayı öğrenerek keyifli vakit geçirdi.

Juith Blacklock Çiçek Atölyesi programını 4 Mayıs’ta bu kez MESA ve Aktürk sponsorluğunda Ankara’da ParkOran Konutları’nda gerçekleştirdi.

Judith Blacklock kimdir?

Türkiye ziyaretini, 12’nci kitabını yazdığı dönemde gerçekleştiren Judith Blacklock, kurucusu olduğu Judith Blacklock Flower School’da 12 yıldan bu yana amatör ve profesyonellere, çeşitli düzeylerde eğitim veriyor. Lady Diana’nın ikametgâhı olarak bildiğimiz Kensington Sarayı’nın çiçek düzenlemelerine imza atan, çeşitli törenlerde İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in taşıdığı buketleri tasarlayan Judith Blacklock’ın aynı zamanda BBC’de yayımlanan programları da bulunuyor. İngiltere’nin en çok satan çiçek tasarımı dergisi Flower Arranger’ın editörlüğünü de yürüten Blacklock, birbirinden renkli aranjmanları ve pratik yöntemleri ile haklı bir şöhrete sahip. İngiliz tarzını yansıttığı akışkan ve büyük tasarımlarıyla tanınan florist, sadelik odaklı aranjmanlarında mevsim çiçeklerini tercih ediyor. www.judithblacklock.com

Back to site top