Tasarım ve dekorasyon dünyasının lider dergisi Maison Française, 2014 yılının gelişini tam 558 sayfalık yeni yıl özel sayısıyla kutluyor. Evin her köşesinde; salonda, yemek odasında, şömine çevresinde, verandada, mutfakta farklı tema, renk ve stillerde kutlama dekorları, 2014’ün trend anahtarları, dağ evi stilinde düğün atmosferi yaratmanın ipuçları, altın, gümüş ve bakır ışıltılı yüzeyler, natürel ve rustik yeni yıl süsleriyle derginiz, yeni yıl hazırlıkları için bir rehber niteliğinde… Konfor odaklı L kanepeler, formuyla öne çıkan 42 aydınlatma, kuzey ülkelerinden esen desen fırtınası ve dahası Maison Française Aralık sayısında… Hediye rehberi dosyası, ofis tasarımı ve trendleri dergisi Contract ve Masko Deko Alışveriş ekiyle…

Maison Française, Dergi dediğin böyle olur!

 

ARALIK 2013 ÖZET İÇERİK:

Yaratıcı: Sanatın dekorasyona yansıması: Jean Cocteau

Ünlü Fransız dekorasyon markası Roche Bobois, yeni sezonda sanatçı Jean Cocteau’nun çizgilerini dekorasyona taşıyor. İki dünya savaşı arasında yaşamış olan yazar, ressam ve yönetmen Cocteau, Fransa’nın en etkileyici figürlerinden biri.

..:: ::

Röportaj: Poetik objeler evreni: Nazan Pak ve Ela Cindoruk

Çağdaş mücevherin Türkiye’deki öncü isimleri Ela Cindoruk ve Nazan Pak, galerilerinin 20’nci yılını taçlandırmak için mücevherlerin yanına Dots isimli ev ve ofis aksesuarlarını da eklediler. Poetik ve zamansız takıların tasarımcıları Ela ve Nazan’a, bu kez aksesuar koleksiyonları hakkında sorular sorduk.

..:: ::

Tasarım Londra’dan dünyaya açılan mimarlık ofisi Flat C

Ahşaba karakteristik bir hava katarak mekânlara entegre eden Londra merkezli bir mimarlık ofisi Flat C. Bulut Cebeci ve Selim Bayer’in ortaklığında 2012 yılında kurulan yeni bir ofis olmasına karşın, İzmir, İstanbul, Gelibolu, New York, Paris gibi farklı şehirlerde birçok projeye imza atmış.

..:: ::

Focus Desenlerin pusulası kuzeyi gösteriyor!

Deko-pusula Rusya, İzlanda, İskoçya ve İskandinav ülkelerinin karlı buzlu coğrafyalarını işaret ediyor. Yerkürenin bu soğuk iklimlerindeki evleri ısıtan natürel malzemeler ve renkli desen katmanları, kış kasvetini kovmanın ana şifresi.

..:: ::

ÖZEL BÖLÜM: HEDİYE REHBERİ

Yılbaşında alacağınız hediyelere henüz karar vermediyseniz bu işin maestrolarından English Home, Habitat, Ikea, Penelope, Ron ve Tepe Home’dan seçtiğimiz 100 hediye seçeneğine göz atın.

..:: ::

Dekorasyon: Kuzeyli eve etnik dokunuş

Brandts Indoor adlı konsept mağazanın sahibi Sara ve Allan Hague’un Noel için hazırlanmış evlerindeyiz. Alışılmış İskandinav bakış açısının dışına çıkıp süsleme dekorlarına etnik detaylar ve kültürel imgeler eklemişler.

..:: ::

Deko Stil: Düş bahçesi

Kutlama dekorlarıyla büyülü mekânlar yaratmak bir nevi sihirbazlık gerektirir. Herkesin ama en çok da çocukların keyif aldığı yılbaşı dekorlarını evin her köşesinde kurgulamadan önce soyut ile somut, hayal ile gerçek arasında köprüler kurarak, sıradanlığa sırt çevirip kendi düş bahçenizi yaratabilirsiniz.

..:: ::

Mimari: Boğaz’a açılan bir tekne gibi: Bir Ahmet Alataş evi

Bebek’te yaklaşık 50 yıllık geçmişi olan tipik bir İstanbul apartmanının iki katını cam bir küple giydiren mimar Ahmet Alataş ve mimar Emre Acar, ışık, hacim ve iç-dış ilişkisini irdeleyerek Özyürek ailesine özel yepyeni bir yaşam alanı tasarlamış.

..:: ::

Deko Stil: Carpe diem!

Kış evlerine çok yakışan dramatik renk paletleri ve zengin dokuların kombinasyonu, barok ihtişamını hatırlatır hep. ”Günü yakala” felsefesiyle keyfekeder yaşayan XVII. yüzyıl insanının lüks tutkusunun izindeyiz!

..:: ::

Dekorasyon: Beyaza yazılan renkler

Bembeyaz karların ortasında renklerle canlanıp hayat bulan, konforlu ve samimi bir yerde, Danimarka’nın Kerteminde kasabasındaki Sommer evindeyiz. Burada hayat romantik komedi filmlerindeki gibi.

..:: ::

Deko Stil: Yeni yıla rustik karşılama

Işıklı yerküreyi aldık, çevirdik çevirdik ve Kanada’da durduk. Son zamanlarda karşımıza çıkan rustik dekorların yeni yıla uyarlanmış en iyi formülünün Kanada kütük evlerinden çıktığını gördük. İlham perimizi oyunumuzun başköşesine yerleştirip gerisini hayal ettik.

..:: ::

Dekorasyon: Modern-feminen flört

Modern tasarımlara yer verirken monotonluk tuzağına düşmeyen, şık detaylarıyla feminen stile göz kırpan Four&More imzalı dekorasyonuyla Çubuklu Vadi’deki bu ev, zamansız bir kimliğe bürünüyor.

..:: ::

Düzenleme: Yeni yıl doğası

Bütün sene formda, renkte, desende ve düzenleme biçiminde doğayı rehber aldıktan sonra, senenin son günlerinde ondan uzaklaşmak hiç adil olmazdı. Peki doğa en çıplak mevsimini yaşarken biz süslenecek miyiz? Evet, süsleneceğiz. Biraz abartabilir miyiz? Evet, abartabiliriz. Natüralist detayları küfemize dolduruyor ve yaşam alanlarımızı doğanın verdiği müthiş hediyelerle donatıyoruz.

..:: ::

Kutlama: Tarzına göre süsle!

Sokaklar yılbaşında yıldız ve ışık yağmurlarıyla buluşunca büyülü bir atmosfere bürünüyor. Evinizi de tıpkı sokaklar gibi sürprizli bir havaya sokmanız heyecan dozunu artıracaktır. Geleneksel süslemeler dışında, tarzınıza uygun renk paletleri ve konseptler seçerek bütünsel bir mekân tasarımı düşleyin.

..:: ::

Dekorasyon: Monokrom geometri

İzmir Narlıdere’de 6 dönüm bahçe içinde konumlanan mimar Derya Akdurak imzalı ev, ultramodern yüzünü mandalina ağaçlarının arasına gizliyor. Yapıdaki büyük şeffaf açıklıklar doğanın değişen çehresini dekorasyonun bir parçası yapmış.

..:: ::

Seçim: 2014’e 1 kala…

Her yeni yıl beraberinde yeni beklentileri getireceği gibi farklılaşan alışkanlıkları, değişen trendleri, yeme içme alışkanlıklarını hatta sürpriz formları ve renk seçimlerini de yaşantımızla buluşturuyor. Farklı sektörlerden dokuz isme yeni yıla dair beklentilerini sorduk.

..:: ::

Dekorasyon: Her köşede kutlama havası

Hamilton ailesinin Herefordshire’daki kır evinde yılbaşının en canlı renkleri, ekose ve çiçekli kumaşlar, mumlar, odun ateşi ve bolca mutluluk var. Evi kuşatan muhteşem tabiat da kutlama havasına katılıyor.

..:: ::

Çözüm: ”Do it yourself” eğlenceler

Yaratıcılığı ve sanatsal aktiviteleri evlerinin baş tacı edinen yeni nesil, yılbaşının gelenekselleşmiş yeşil çamlı dekorlarından sıkıldı. Devir evdeki aksesuar ve malzemeleri değerlendirerek, geri dönüştürerek oluşturulmuş yaratıcı dozu yüksek yılbaşı ağaçlarının devri.

..:: ::

Dekorasyon: Siyah mı beyazın hakimiyetinde yoksa beyaz mı siyaha tutulmuş?

Emirgan sırtındaki Boğaz manzaralı 400 metrekare evinde eşi ve iki oğluyla yaşayan Gül Gölge Saygı, ”Yaşayan ama iddialı bir ev olsun istedim. Ne istediğini bilmek çok önemli. Kafamda tasarlayıp mimar Esra Kazmirci’nin yardımıyla adım adım uyguladım” diyor.

..:: ::

Dekorasyon: İçinden ışık ve yeşil geçen şehir evi

İç mimar Işıl Günak imzalı bu evde, endüstriyel stil modern ve eklektik dokunuşlarla harmanlanmış. Şehrin göbeğindeki konumuna rağmen yeşile açılan pencereleri ve sakin atmosferiyle ev, huzur veren bir enerjiye ve düzenlemeye sahip.

 

Back to site top